Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Svar på några vanliga frågor

Hur lång är konserten?

Konserten är 60-65 minuter lång. Räkna med ytterligare en stund för att hämta ut ytterkläderna.

Vad kostar det att ta med barn?

Riktigt små barn (2-4 år) som sitter i knä kostar inget. Barn upp till 12 år sitter på egen stol och betalar 190 kronor. Vi rekommenderar att ta med en kudde att sitta på, så att barnet kommer upp lite.

Finns det bevakad garderob?

Ja, kostnadsfri.

Vilka platser är bra?

Man ser och hör bra överallt. Det är 27 rader med 44 platser på varje. Längre bak får man en bättre överblick, och ett vackrare ljud. Vi har gäster som varje år väljer rad 27.

Kan jag uppleva konserten i rullstol?

Konserten är rullstolsvänlig. Från Borgargården finns rullstolsramp. Inne i Blå hallen är det lätt att dra rullstol. Vår personal hjälper dig!

Vart går man för att äta efter konserten?

Sheraton är ett alternativ. Kolla även med Stadshuskällaren. På Norr Mälarstrand finns några kaféer och några restauranger. Googla på ”Restaurang Norr Mälarstrand”. Vid Rådhuset (som är längre bort) finns flera restauranger, exempelvis Kitchen & Table i Clarion Hotel Amaranten.

Vad skiljer en adventskonsert från en julkonsert?

Inte speciellt mycket. På Första advent finns några traditionella sånger som man gärna upplverer, exempelvis Hosianna och Otto Olssons Advent. I vår konsert inkluderar vi hela jultiden.

Har ni några kända solister?

Vår konsert bygger på helhetsupplevelsen, med körer, orkester, orgel och solister av högsta klass. Allt i en unik lokal med konstfull ljusdesign. Under Adventskonsertens 23-åriga historia har solisterna växlat, för att bidra till en viss variation. Men under jultiden är vi många som gillar tradition och igenkännande. Årets solister är två framgångsrika sångare som har en internationell karriär, och som passar utsökt i vår ensemble, Henrikka Gröndahl och Lars Johansson Brissman.

När kan jag boka biljetter till 2018 års konsert?

2018 utökar vi evenemanget till två adventssöndagar, varav den andra äger rum i Stockholm Waterfront! Läs mer här!

Några bussresebolag har redan bokat 2018 års konsert i Waterfront! Vi är glada att Adventskonserten har många långväga gäster. Långt över 2000 besökare från hela landet kommer med buss till Adventskonserten. Om du vill preliminärboka för en grupp från företag, förening, familj med vänner etc) kan du höra av dig till info@habanera.se.

Hur tar man sig bäst till Stadshuset?

Stadshuset ligger i sydöstra hörnet av Kungsholmen. Buss nr 3 och 50 stannar alldeles intill Stadshuset på Hantverkargatan 1. Hållplatsen heter Stadshuset. Närmaste T-bana är Rådhuset (blå linje) och T-centralen (alla linjer). Från T-centralen tar det cirka 8 minuter att promenera till Stadshuset och från Rådhuset cirka 5 minuter.

Var kan jag läsa mer om Stockholms Stadshus?

www.stockholm.se/OmStockholm/Stadshuset/

Varför är Blå hallen röd, och var befinner sig orgeln?

www.stockholm.se/OmStockholm/Stadshuset/Fakta--historik/

Vem står bakom Adventskonserten?

Habanera Produktion, som även arrangerar Luciakonserter och andra evenemang. Företaget drivs av Bo Aurehl, som är konsertens programvärd och en av de båda dirigenterna. Bo Aurehl leder Stockholm Singers, som är en av de medverkande körerna.

Bo Aurehl är verksam inom olika fält av musiklivet. Han har varit VD för Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus.

Biljetter och service

Biljetterna hanteras av Nortic i Karlskrona, som vi har samarbetat med sedan 2008. Nortic hanterar biljetter för konserter, teatrar och idrottsarenor. När du klickar på den stora biljettknappen på förstasidan, kommer du in i Nortics system.

Du når dem även på 0455 – 61 97 00, vardagar 8-12 och 13-17.

Om du inte får den service som du behöver, kan du maila Habanera på info@habanera.se, så kontaktar vi Nortic och ser till att problemet blir löst.